Szabad Hang

Szabad Hang

A Szabad Hangról – impresszum

2018. augusztus 27. - Szabad Hang

Szerkesztő:

Lestyánszky Ádám

 

További munkatársak:

Pivarnyik Balázs

 

„Az újságírás lényege: megírni, amit valaki nem akar nyomtatásban látni. Minden más, csupán propaganda.” (George Orwell)

A Szabad Hangról

Lestyánszky Ádám vagyok, 2014-től fél éven át az Abcúg, azóta – 2018 áprilisi megszűnéséig – pedig a The Budapest Beacon újságírója, illetve magyar kiadásának főszerkesztője.

Mint Önök mindannyian, úgy én is tanúja voltam annak, miként fogyott el mára szinte teljesen a levegő a független, tényszerű újságírás körül, s nyert egyúttal egyre nagyobb teret a kormány által vezérelt propaganda. Mostanra eljutottunk oda, hogy néhány kivételtől eltekintve a nyomtatott és elektronikus – egykor többé-kevésbé vagy teljesen független – sajtó nagy része vagy kormányközeli üzletemberek érdekeltségébe került, vagy egyszerűen megszűnt.

A magyar lakosság egy igen jelentős részéhez ma egyféle információ jut el – kritika és ellenvélemény nélkül –, aki pedig nem eléggé gyanakvó, esetleg nincs a közvetlen környezetében kézzel fogható bizonyítéka annak, hogy amit hallott, látott vagy olvasott, egyszerű hazugság, az a propagandát igazságként fogja elfogadni.

Nem hiszem, hogy lehetetlen ezen a helyzeten változtatni, és ebben óriási a felelősségünk van nekünk, újságíróknak, akik a hiteles, tényszerű tájékoztatás mellett tettünk hitet. Éppen ezért indítom el a Szabad Hangot, ez az, amit én hozzá tudok tenni a változáshoz.

Azt szeretném, ha ez a blog – melyen főként videós anyagok fognak megjelenni – azoknak lenne a hangja, akik ma egyáltalán nem, vagy alig jutnak szóhoz: hétköznapi embereké, civileké és olyan szakértőké, akik közérthető módon tudnak magyarázatot adni a mindannyiunkat érintő történésekre.

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadhang.blog.hu/api/trackback/id/tr1914204949
süti beállítások módosítása